Zout bestellen

Meer dan 20 jaar ervaring

Veilig online bestellen

Vrijblijvend advies

Zakelijk opties mogelijk

Persoonlijk contact

Wat kost een waterontharder?

De kosten voor u verhelderd.

Het aanschaffen van een waterontharder is een investering. Daarom hebben wij voor u de kosten van een waterontharder op een rij gezet. Tevens geven wij u tips hoe u het beste de prijzen kunt vergelijken. Om de vraag “wat kost een waterontharder?” te beantwoorden leggen wij u graag uit hoe de kosten zijn opgebouwd. 

“Een investering die een gezin van 4 personen binnen 5 jaar terug verdient.”

Aanschafkosten waterontharder

Een waterontharder aanschaffen is nogal een investering. Een professionele waterontharder kost al snel tussen 1000-2000 euro. Het verschil in de kosten zit vaak in de levensduur van de waterontharder. Goedkope modellen gaan vaak minder lang mee dan duurdere modellen.

De meeste kosten voor een waterontharder worden dan pas ook pas na een aantal jaar zichtbaar, daarom adviseren wij dan ook niet enkel te vergelijken op aanschaf kosten.

Jaarlijkse kosten waterontharder

Een Coneco waterontharder kost gemiddeld 230 euro per jaar gedurende 15 jaar. Hierbij is het zout verbruik per jaar en een jaarlijkse onderhoudsbeurt bij inbegrepen. Als wij naar andere waterontharder leveranciers kijken dan zijn deze kosten ongeveer hetzelfde of vaak zelfs hoger.

 

Alle kosten op een rij

Om een reëel beeld te geven van de kosten van een waterontharder zetten wij de kosten per jaar uit over een duur van 15 jaar.

Aanschaf prijs

We hadden u verteld dat de gemiddelde kosten voor een waterontharder tussen de 1000-2000 euro kost. We gaan in dit voorbeeld uit van ons meest verkochte model, de Coneco Micro. Dit model is verkrijgbaar voor 1395 euro, voor het gemak 1400. Jaarlijks kost dit 1400/15 = 93,33 euro per jaar.

Let op bij het vergelijken van de prijs van een waterontharder of u nodig extra onderdelen nodig bent zoals een waterfilter, bypass of andere accessoires.

Installatie kosten

Indien u een waterontharder niet zelf kunt installeren dan kunt u dit professioneel laten doen door een installatiebedrijf (vaak van de verkoper). Gemiddeld kost een installatie 300 euro. Als u dit jaarlijks bekijkt bent u 300/15 = 20 euro kwijt voor de installatie kosten.

Wanneer u voor installatie kiest, controleer dan of het materiaal bij de prijs is inbegrepen zodat u niet voor verassingen komt te staan.

Kosten bypass

Vaak zit de installatie van een bypass inbegrepen bij de installatie van uw waterontharder. Echter moet u vaak wel de kosten voor het materiaal betalen. Een bypass kost al gauw 75 euro. Jaarlijks bent u dan 75/15 = 5 euro kwijt.

Kosten waterfilter

Een waterfilter is een filter dat voor de wateringang van uw waterontharder wordt geplaatst. Een waterfilter, ook wel voorfilter genoemd, zorgt dat bacteriën, pesticiden, zand, vuil en zware metalen niet uw waterontharder en leidingen binnen gaan. Een waterfilter kost al gauw 200 euro. Dat is jaarlijks 14 euro.

Daarnaast moet een waterfilterklos om de drie jaar vervangen worden en jaarlijkS gereinigd. Dit zou beteken dat u 5 klossen nodig bent binnen en tijdsbestek van 15 jaar. Een klos kost gemiddeld 45 euro. Dit zijn extra bijkomende kosten van 15 euro per jaar. Jaarlijks bent u dan 29 euro extra kwijt aan een waterfilter.

Heeft een Coneco waterontharder dan heeft u deze extra kosten niet. Een Coneco waterontharder heeft een zelfreinigend waterfilter, deze zit standaard in al onze modellen.

Service en garantie

Standaard worden onze waterontharders geleverd met 2 jaar all-in fabrieksgarantie op onderdelen die u met onderhoud door Consens-us kunt uitbreiden tot 10 jaar. Vergelijkbare service en garantie kost bij andere aanbieders ook zo’n 75 euro per jaar.

Verbruikskosten

Vaak worden stroomloze waterontharders gepromoot mey het feit dat deze typen waterontharders geen stroomkosten hebben.

Een waterontharder op stroom verbruikt echter slechts zo’n 1-2 euro per jaar aan stroom. Dit geldt tevens voor het spoelwater dat tijdens de regeneratie wordt gebruikt.

Zoutverbruik is een ander verhaal en dit verschilt vaak per waterontharder. Slimme waterontharders passen hun verbruik aan op basis van gebruik, maar deze zijn er niet veel op de markt.

Wij gaan in ons voorbeeld wel uit van een slimme waterontharder, omdat onze Coneco modellen het verbruik minimaliseren op basis van uw watergebruik.

Voor een gezin van 4 personen is het jaar verbruik zo’n 4 zakken regeneratie zout (1 zak per persoon). Zout van Consens-us kost 10 euro per zak van 15kg. Dat is per jaar 40 euro aan zout.

De totale jaarlijkse kosten

De jaarlijkse kosten voor een waterontharder zijn volgens dit voorbeeld 264 euro.

Indien u kiest voor een Coneco waterontharder dan dan geniet u direct al van een besparing van 36 euro per jaar. Dat is een besparing van 540 euro na 15 jaar.

 

Het aanschaffen van een waterontharder is een investering, maar wanneer je de kosten afweegt tegenover de besparingen van een waterontharder dan kan een gezin van 4 personen een waterontharder al in 5 jaar terug verdienen.

Precies weten wat uw kosten zijn?

Vraag een vrijblijvende offerte aan