Zout bestellen

Meer dan 20 jaar ervaring

Veilig online bestellen

Vrijblijvend advies

Zakelijk opties mogelijk

Persoonlijk contact

Wat zijn de voordelen en gevolgen van een waterontharder?

Waar is een waterontharder goed voor?

Gevolgen van hard water

Waterleidingen raken verstopt door kalkaanslag. Hierdoor wordt de doorstroom verminderd. De huid raakt aangetast door kalk in het water waardoor zelfs de kans op eczeem toeneemt.

Elementen in boilers, cv’s, geisers, maar ook in vaatwassers en wasmachines gaan eerder kapot. Door de kalkaanslag in uw apparatuur, verbruiken deze meer energie (bij 1mm aanslag al 12% rendementsverlies) om dezelfde capaciteit te kunnen leveren.

Douchekoppen en thermostaatkranen raken verstopt of gaan zelfs stuk. De keuken en badkamer verkalken, waardoor u deze vaak schoon moet maken. Ondanks vaker boenen kunt u de witte kalkaanslag uiteindelijk niet voorkomen.

Hard water breekt zeep af. Hierdoor verbruikt u tot wel 60% meer zeep, wasmiddel, verzorgingsproducten en dergelijke om hetzelfde effect te bereiken.

Zacht water als oplossing

Al deze gevolgen zijn eenvoudig op te lossen met een Coneco waterontharder. Deze nieuwe generatie waterontharders zorgen ervoor dat hard water tot zacht water wordt gemaakt. De kalk wordt uit het water gevangen en tijdens de regeneratie in het riool afgevoerd.

Voordelen van zacht water

Maar u krijgt meer dan enkel zacht water met een Coneco waterontharder. Ons gepatenteerd product is de enige ontharder die naast waterontharding ook uw water zuivert met een zelfreinigend waterfilter. Deze vangt vuil, zand, chloor, zware metalen op en verwijderd geur.

En om het helemaal af te maken hebben hebben sommige modellen ook een anti-bacteriële werking! Hierdoor geniet u naast zacht water ook nog eens van schoon en veilig water.

Enkele bijkomende voordelen met zacht en schoon water:

  • Geen kalkaanslag
  • Lekkere koffie en thee
  • Langere levensduur van uw apparatuur
  • Heel milieuvriendelijk
  • Verrassende energiebesparing
  • Veel minder schoonmaakwerk
  • Bespaar honderden euro’s per jaar (bekijk hier de uitleg)
  • Een heerlijk zachte huid
  • Uw douche niet meer nadrogen

Liever persoonlijk advies?

Bel vrijblijvend met een van onze adviseurs, zij kunnen u helpen met al uw vragen