Zout bestellen

Meer dan 20 jaar ervaring

Veilig online bestellen

Vrijblijvend advies

Zakelijk opties mogelijk

Persoonlijk contact

Besparen met een waterontharder: minder gebruik van zeep!

Minder gebruik van zeep, wat levert dat op?
besparen door minder gebruik van zeep - Consens-Us

“Een waterontharder is niet zomaar een aankoop maar een investering” 

Dit zeggen wij bij Consens-us niet zomaar want als we kijken naar de voordelen van een waterontharder wijst dit erop dat het apparaat zich terugverdiend. Het is hierbij belangrijk dat de eigenaar zich aanpast aan het leven met een ontharder. In dit artikel bespreken we één van de voordelen waarop u kunt besparen: minder zeep gebruiken

Eén van de vele voordelen van een waterontharder is dat u minder zeep kan gebruiken. Eigenlijk is het zelfs zo dat u minder zeep MOET gebruiken. 

Hoeveel minder zeep kunt u gebruiken

Onze vestiging bevindt zich in Zwolle waar we mee gaan met de gemiddelde hardheid in Nederland van 8 DH

 

Als voorbeeld pakken we een waterhardheid van 8DH want dit is de meest voorkomende hardheid in Nederland. Dit wordt als behoorlijk hard gezien in Nederland. Met een hardheid van 8DH adviseren wij onze klanten om hun zeep gebruik van 100% (dus wat ze normaal gebruiken) terug te brengen naar 20%. Verder geven wij ook advies over het zeepgebruik met een waterontharder.

 

Benieuwd naar de waterhardheid in uw omgeving? Vul uw postcode in en bekijk de waterhardheid bij u in de buurt: https://www.waterhardheid.nl

Wij geven de volgende adviezen:

  1. Gebruik groene zeep om schoon te maken. Dit is zeep op natuurlijke basis waar geen extra chemicaliën aan toegevoegd zijn. Dit is ook beter voor het milieu.
  2. Als uw apparatuur (vaatwasser en koffieapparaat) gebruikt maakt van een ingebouwde waterontharder hoeft u het zout hiervan niet meer bij te vullen. Dit omdat uw waterontharder dit over neemt voor al uw apparatuur dat gebruik maakt van het leidingwater.
  3. Het kan zijn dat u geen glansspoelmiddel of wasverzachter meer hoeft te gebruiken. Dit hangt af van verschillende factoren dus test dit voor uzelf.
  4. Gebruik poeder voor uw vaatwasser en wasmachine. Vaak is een theelepel al genoeg. Dit hangt af van verschillende factoren dus test ook dit voor uzelf.
  5. Gebruik tijdens het douchen of baden niet te veel zeep of u zal een schuimparty ervaren. Hierdoor kan het ook erg glad worden in de badkamer (dus kijkt u hiermee uit), kan ophopingen veroorzaken in de was en vaatmachine en er zullen zeepresten achter blijven in het water. Dit is slecht voor de huid en vormt vlekken op het sanitair.
  6. Gebruik tijdens andere bezigheden waar u zeep toepast ook niet de normale hoeveelheid zeep, bijvoorbeeld bij het handenwassen en autowassen.

Een voorbeeld wat wij altijd leuk vinden om te delen is het verhaal van onze monteur Koos (Klustotaal). Koos heeft voor één van zijn klanten eens een waterontharder geïnstalleerd. Na afloop van elke plaatsing geeft Koos het advies over zeep gebruik altijd in een leuk verhaaltje. Bij deze klant zei hij; “Als u dit pak SUN vaatwaspoeder gaat gebruiken, schrijf dan de datum erop van die dag. Stuur mij even een foto als die op is.” Koos heeft 4 jaar later een foto gekregen van de klant met de tekst “hij is op”.

Gebruik schoonmaakmidellen voor de vaatwasser en de was machine in poeder of vloeibare vorm. Geen blokjes of pods meer!

Maar waarom kan u minder zeep gebruiken

Hard water bevat veel opgeloste minerealen. Calcium en magnesium zijn de mineralen die van toepassing zijn in dit verhaal. Deze 2 mineralen zorgen ervoor dat je meer zeep nodig hebt om schoon te maken, handen te wassen, haar te wassen etc. Deze mineralen reageren namelijk op zeep, ze gaan een verbinding aan. Als het ware moet het water eerst geneutraliseerd worden voordat de zeep effectief wordt en u kunt gaan schoonmaken.

Omdat een waterontharder calcium en magnesium uit het water haalt, heeft u met zacht water minder zeep nodig om hetzelfde reinigingsresultaat te behalen. Dit is dan ook de reden dat wij het advies geven “minder zeep gebruiken”. Het gebruik van minder zeep is niet alleen beter voor het milieu, maar het kan ook geld besparen op de lange termijn.

Conclusie

U zou dus flink kunnen besparen met een waterontharder. Als u er goed op let kan het bedrag wat u aan de waterontharder heeft uitgegeven zijn weg weer terug vinden in uw portemonnee. Het exacte bedrag dat u kunt besparen op schoonmaakkosten met een waterontharder varieert afhankelijk van verschillende factoren. Zoals de waterhardheid in uw omgeving, de grootte van uw huishouden en de frequentie van schoonmaakactiviteiten.Wij hopen dat dit u een duidelijk beeld geeft op wat voor een manier een waterontharder zich terug kan verdienen.

Naast het besparen op zeep zijn er ook nog andere manieren waarop een waterontharder zich terugverdient. Heeft u ons blog over besparen op aanschaf en onderhoudskosten al gelezen? Bekijk onze andere blogs onderaan de pagina!

 

Wij zullen in de toekomst met nog meer interessante artikelen komen over hoe een waterontharder kan bijdragen aan het “bespaarplaatje”. Mocht u vragen hebben staan wij u graag te woord!

besparen door minder gebruik van zeep - Consens-Us

Ook besparen met een waterontharder?

Ontdek onze geavanceerde Coneco Series