Zout bestellen

Meer dan 20 jaar ervaring

Veilig online bestellen

Vrijblijvend advies

Zakelijk opties mogelijk

Persoonlijk contact

Bespaar later met zacht water!

Waarop kunt u besparen?

Waarop, hoeveel en hoe bespaard u met een waterontharder?

Velen van jullie zijn bekend met het feit dat een waterontharder een prijskaartje met zich meebrengt. Echter, de voordelen zijn talrijk: verminderd schoonmaakwerk, minder kans op huidirritatie, en een versterkte smaak van eten en drinken. Wat mogelijk minder bekend is, is het aspect van ‘besparen’. In dit artikel duiken we dieper in op de manieren van besparen, geven we een schatting van wat u op jaarbasis zou kunnen besparen, en delen we handige tips om daadwerkelijk kosten te besparen met behulp van een waterontharder.

Een voorbeeld van de terugverdientijd van een waterontharder. Bron: Kosten-Waterontharder.nl

Waarop u kunt besparen

Een waterontharder is ontworpen om calcium en magnesium uit hard water te verwijderen. Het gebruik van een waterontharder kan verschillende voordelen opleveren, zoals besparingen op onderhoud, energie en schoonmaakmiddelen. De daadwerkelijke besparingen variëren afhankelijk van uw apparatuur, waterhardheid, waterverbruik en de specifieke omstandigheden. Hier zijn enkele manieren waarop u geld zou kunnen besparen met een waterontharder:

 1. Verlengde levensduur van apparaten: Hard water kan kalkaanslag veroorzaken in apparaten zoals Quooker en andere boilers, vaatwassers, wasmachines en koffiezetapparaten. Door het installeren van een waterontharder kunnen deze apparaten efficiënter werken en minder snel slijten. Dit kan resulteren in minder onderhoudskosten en een langere levensduur van de apparaten.
 2. Minder schoonmaakmiddelen: Met zacht water is minder zeep, shampoo en wasmiddel nodig om schuim te vormen en effectief te reinigen. Dit kan leiden tot besparingen op schoonmaakmiddelen, aangezien u minder hoeft te gebruiken voor hetzelfde reinigingseffect. U kunt bijvoorbeeld gebruik maken van biologische schoonmaakmiddelen
 3. Energie-efficiëntie: Omdat waterverwarmers en andere apparaten beter werken in zacht water, kan het gebruik van een waterontharder leiden tot een efficiënter energieverbruik. Dit kan resulteren in lagere energierekeningen op de lange termijn.
 4. Verlaging van vervangingskosten: Doordat waterleidingen, kranen en douchekoppen minder snel verstopt raken door kalkaanslag, kan de levensduur van deze componenten worden verlengd, waardoor u op de lange termijn de kosten voor vervanging en reparatie kunt verminderen.

Voor een nauwkeurige schatting van potentiële besparingen, is het raadzaam een professional te raadplegen, omdat dit afhangt van verschillende factoren. Kijk ook in uw eigen omgeving of er iemand is met een waterontharder die u meer kan vertellen over zijn of haar ervaringen. Een goede waterontharder moet op termijn geld besparen door de hierboven genoemde voordelen!

Verlaag u onderhoudskosten met zacht water!

Hoeveel u kunt besparen

Waarschijnlijk bent u benieuwd naar wat het u kan opleveren en wilt u een bedrag zien of horen. Wij hebben voor u een redelijk uitgebreide berekening gemaakt om een completer beeld te schetsen van potentiële besparingen door het gebruik van een waterontharder.

Stel dat we de volgende besparingen overwegen:

 • Verlenging levensduur apparaten: We nemen aan dat de levensduur van apparaten met 40% wordt verlengd door het gebruik van een waterontharder. Als de gemiddelde jaarlijkse vervangingskosten van apparaten €500 zijn, leidt een verlenging van 40% tot een jaarlijkse besparing van €200 in vervangingskosten.
 • Energie-efficiëntie: Een waterverwarmer die efficiënter werkt in zacht water kan bijvoorbeeld 20% minder energie verbruiken. Als de gemiddelde jaarlijkse energierekening voor waterverwarming €300 is, zou een besparing van 20% resulteren in €60 per jaar.
 • Verlaging van onderhoudskosten voor leidingen en sanitair: Door het verminderen van kalkaanslag kunnen reparatie- en onderhoudskosten met bijvoorbeeld gemiddeld €100 per jaar worden verminderd.
 • Besparing op schoonmaakmiddelen: Laten we uitgaan van een gemiddelde jaarlijkse uitgave van €400 aan schoonmaakmiddelen die wordt verminderd met 35% door het gebruik van een waterontharder. Dat zou een jaarlijkse besparing van €140 opleveren.

Samengevat:

 • Besparing op schoonmaakmiddelen: €140 per jaar
 • Verlenging levensduur apparaten: €200 per jaar
 • Energie-efficiëntie: €60 per jaar
 • Verlaging van onderhoudskosten: €100 per jaar

Dit zou een totale besparing van €500 per jaar zijn!

 

Dat zou betekenen dat de meeste waterontharders op de markt zich binnen 5 jaar hebben terugverdiend. Voor de Coneco-serie betekent dit 3 tot 5 jaar, afhankelijk van het model. Deze schattingen houden nog geen rekening met alle andere voordelen die een waterontharder biedt. Het is belangrijk op te merken dat dit geschatte cijfers zijn, en de werkelijke besparingen kunnen variëren afhankelijk van het specifieke huishouden, het waterverbruik en de hardheid van het water in de regio.

Vanaf het moment dat de ontharder is terug verdient, levert hij geld op en bent u ook duurzaam bezig!

Tips voor hoe u kunt besparen

Misschien heeft u al een waterontharder, maar hebt u nog niet de voordelen ontdekt van “besparen met een waterontharder”. Als u wilt besparen dan is het belangrijk dat u actief deelneemt aan dit proces. Als u bijvoorbeeld niet minder zeep gebruikt, terwijl dat wel mogelijk is, komt u mogelijk niet tot de gewenste besparing. Daarom staan we klaar om u te ondersteunen!

Hier zijn enkele tips om geld te besparen met een waterontharder in huis:

 • Optimaliseer het gebruik van schoonmaakmiddelen: Gebruik minder zeep, shampoo, wasmiddel en schoonmaakmiddelen. Omdat zacht water efficiënter reinigt, heeft u vaak minder van deze producten nodig om hetzelfde resultaat te behalen. Meet de hoeveelheden af op basis van de aanbevelingen van de fabrikant en pas ze indien nodig aan.
 • Kies voor geconcentreerde schoonmaakmiddelen: Als u minder schoonmaakmiddel gebruikt, overweeg dan om geconcentreerde producten te kopen. Deze zijn vaak iets duurder in aanschaf, maar omdat u er minder van nodig heeft, gaan ze langer mee en bespaart u op de lange termijn.
 • Gebruik lagere temperaturen bij wassen: Zacht water maakt het gemakkelijker om kleding en textiel te reinigen. Overweeg om bij het wassen van kleding en beddengoed lagere temperaturen te gebruiken. Hierdoor bespaart u op energiekosten omdat u minder warm water nodig heeft.
 • Onderhoud de waterontharder regelmatig: Zorg ervoor dat de waterontharder goed wordt onderhouden volgens de instructies van de fabrikant. Een goed werkende waterontharder zorgt voor maximale efficiëntie, waardoor u besparingen blijven behouden.
 • Monitor de prestaties van apparaten: Houd de werking van apparaten zoals vaatwassers, wasmachines en waterverwarmers in de gaten. Minder kalkaanslag betekent efficiënter functioneren en mogelijk minder energieverbruik. Als u onverwachte veranderingen in prestaties opmerkt, laat dan indien nodig onderhoud uitvoeren om de efficiëntie te behouden.
 • Overweeg waterbesparende apparaten: In combinatie met een waterontharder kunnen waterbesparende apparaten zoals douchekoppen met een laag debiet of efficiënte wasmachines extra besparingen opleveren op water- en energiekosten.

Door deze tips toe te passen, kunt u de voordelen van een waterontharder maximaliseren en de financiële besparingen in uw huishouden vergroten. U kunt nu echt bezig zijn met “besparen met een waterontharder”!

 

U kunt dus wel degelijk besparen met een waterontharder. Ondanks de prijzige kosten die komen kijken bij het aanschaffen van een waterontharder, verdienen de meeste apparaten zich binnen 4 jaar terug! Wij als mens zijn goed in het kijken naar prijzen en daar blijft het vaak bij. Wij adviseren u verder te kijken dan alleen de prijs en uzelf de vraag te stellen: wat kost het mij en wat levert het mij uiteindelijk op? Als het u €2000 kost en dit in 4 jaar wordt terug verdiend, kunt u 16 jaar lang geld besparen en heeft u in totaal 20 jaar kunnen genieten van de voordelen van zacht water. Klinkt best aantrekkelijk toch?”

Begin deze maand nog met besparen en verduurzamen!

Bent u ook geïnteresseerd?

Klik hier voor meer informatie!