Zout bestellen

Meer dan 20 jaar ervaring

Veilig online bestellen

Vrijblijvend advies

Zakelijk opties mogelijk

Persoonlijk contact

De Kracht van Gezuiverd Water: Alles wat je moet weten over Omgekeerde Osmose (RO) Water

Schoon Water Is Essentieel Voor Uw Welzijn!

Schoonmaakmiddelen, chemicaliën, ontvetter, remreiniger etc. Vanaf nu alleen water!

Water is de essentie van het leven, en toegang hebben tot schoon en veilig drinkwater is cruciaal voor onze gezondheid en welzijn. In de zoektocht naar de zuiverste vorm van drinkwater zijn er verschillende methoden ontwikkeld om water te zuiveren, waarvan omgekeerde osmose (RO) een van de meest effectieve en veelzijdige is. Laten we eens dieper ingaan op RO-water en ontdekken waarom het steeds populairder wordt.

In Amerika komt u bijna in elke keuken wel een apart kraantje tegen die zuiver drinkwater levert. Dit is dan vaak een RO-systeem. Een RO-systeem, ook wel bekend als omgekeerde osmose-systeem, is een waterzuiveringssysteem dat gebruikmaakt van het principe van omgekeerde osmose om water te filteren. Het is een geavanceerd filtratiesysteem dat in staat is om op effectieve wijze verschillende verontreinigingen uit water te verwijderen. Dit kom ook omdat ze vaak een eigen bron hebben van water. Het water wat hier in Nederland van de zuiveringsinstallaties komt is vaak van hoge kwaliteit waardoor een RO-systeem overbodig wordt. Maar tegenwoordig zie je veel dingen voorbijkomen in het nieuws over verontreinigd in ons drinkwater en krijgen wij hier ook steeds meer vraag naar. In dit artikel leest u alles wat u moet weten over omgekeerde osmose.

Met een RO-systeem krijgt u een apart kraantje in de keuken. Ziet u dit in een keuken is het dus vaak een RO-systeem

Wat is Osome

In de natuur is osmose het proces waarbij water door een membraan stroomt om een gebied met hogere concentratie opgeloste stoffen naar een gebied met lagere concentratie te equaliseren. De opgeloste stoffen kunnen namelijk niet door het membraam maar het water wel. Heb membraan in het midden laat geen stoffen door, maar alleen water. Dit is ook hoe het membraan om je lichaamscellen ongeveer werkt. In situatie A is de concentratie opgeloste stoffen links hoger dan rechts. De osmotische waarde links is dus hoger. De osmotische krachten willen dat concentratie verschil weghalen, maar de opgeloste stof kan niet van links naar rechts (als bij diffusie zou gebeuren). Daarom ontstaat er een waterstroom van rechts naar links. Zo stijgt de concentratie opgeloste stoffen rechts en daalt deze links, totdat beide kanten eenzelfde osmotische waarde hebben.

In de Natuur zorg Osmose voor balans

Wat is Omgekeerde Osmose (RO)?

Omgekeerde osmose is een geavanceerde waterzuiveringsmethode die werkt door water door een speciaal membraan te persen om verontreinigingen en onzuiverheden te verwijderen. Omgekeerde osmose draait het Osmose proces om, vandaar de naam. De techniek maakt gebruik van een membraan met zeer fijne poriën die alleen watermoleculen kunnen doorlaten. Wanneer water onder druk door het membraan wordt geleid, worden verontreinigingen zoals zouten, mineralen, bacteriën, virussen, chemicaliën en andere onzuiverheden geblokkeerd en gescheiden van het zuivere water. Het gezuiverde water wordt opgevangen, terwijl de verontreinigingen worden afgevoerd als afvalwater.

Als je het natuurlijke Osmose proces omdraait krijg je water waar haast geen opgeloste stoffen in zitten

Waarom RO-water?

Door het gebruik van een RO-systeem kunnen verschillende waterproblemen worden aangepakt, zoals hard water, hoge niveaus van opgeloste stoffen, smaak- en geurproblemen, en verschillende verontreinigingen. Het resultaat is helder, schoon en smakelijk drinkwater dat geschikt is voor consumptie en andere toepassingen. RO-systemen worden vaak gebruikt in woningen, commerciële gebouwen en industriële toepassingen waar hoogwaardig gezuiverd water vereist is.

Met een elektrolyse apparaat kan heel goed worden laten zien wat voor onzichtbare stoffen zich in ons drinkwater bevinden. U kunt dit apparaatje zelf kopen en het heel makkelijk testen voor uzelf. U kunt ook deze video kijken op YouTube!

Het water links kunt u vergelijken met RO-water en rechts met normaal kraan water

Hieronder enkele effecten van RO-water

Zuiverheid:

  1. RO-systemen verwijderen een breed scala aan verontreinigingen, waaronder medicijn resten, zware metalen, chemicaliën, bacteriën, virussen en zouten. Dit resulteert in water dat vrijwel vrij is van onzuiverheden, waardoor het perfect is voor consumptie. De hoeveelheid normaal water die nodig is om 1 liter RO-water te produceren, varieert afhankelijk van het specifieke RO-systeem en de omstandigheden, zoals de waterkwaliteit en de efficiëntie van het systeem. Over het algemeen wordt geschat dat de verhouding van afvalwater tot gezuiverd water bij een standaard RO-systeem ongeveer 3:1 tot 4:1 is

Smaak en Geur:

  1. RO-water staat bekend om zijn frisse en neutrale smaak. Omdat verontreinigingen die smaak en geur beïnvloeden worden verwijderd, is RO-water aangenaam om te drinken en kan het zelfs je kook- en brouwervaringen verbeteren.

Milieuvriendelijk:

  1. In vergelijking met flessenwater is RO-water veel milieuvriendelijker. Het elimineert de noodzaak van plastic flessen en vermindert daarmee de milieu-impact.

Gezondheid:

  1. Het drinken van zuiver water is essentieel voor onze gezondheid. RO-systemen zorgen ervoor dat je toegang hebt tot water zonder potentieel schadelijke verontreinigingen, wat kan bijdragen aan een gezonder leven.

Zuiver drinkwater!

Toepassingen van RO-water

Thuisgebruik

  •  RO-systemen zijn verkrijgbaar voor thuisgebruik en kunnen worden geïnstalleerd in de keuken. Hiermee heb je altijd toegang tot zuiver drinkwater zonder gedoe met flessen.

Industriële toepassingen

  • RO-water wordt vaak gebruikt in de industrie, bijvoorbeeld in de productie van elektronica, farmaceutische producten en voedselverwerking. Het zuivere water is essentieel voor het waarborgen van productkwaliteit.

Medische en laboratoriumtoepassingen

  • In ziekenhuizen en laboratoria wordt RO-water gebruikt voor zeer gevoelige processen en analyses waar zelfs kleine verontreinigingen problemen kunnen veroorzaken.

 

Overwegingen bij het kiezen van een RO-systeem

Bij het selecteren van een RO-systeem is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals de waterkwaliteit in jouw regio, de benodigde capaciteit, onderhoudsvereisten en kosten. Het is belangrijk op te merken dat RO-systemen een efficiënt filtratieproces bieden, maar ze hebben doorgaans ook een afvalwaterstroom. Over het algemeen wordt geschat dat de verhouding van afvalwater tot gezuiverd water bij een standaard RO-systeem ongeveer 3:1 tot 4:1 veel van het water gaat dus de afvoer in. Bovendien kan het RO-proces ook enkele nuttige mineralen uit het water verwijderen, dus het is mogelijk dat er aanvullende behandeling of remineralisatie nodig is voor bepaalde toepassingen. Het is raadzaam om professioneel advies in te winnen om het systeem te vinden dat het beste bij jouw behoeften past.

Wij leveren RO-systemen vanuit onze fabriek in Amerika, Hague Quality Water

Kortom, omgekeerde osmose is een krachtige methode om water te zuiveren en biedt tal van voordelen, van verbeterde smaak tot gezondheid en milieubewustzijn. Als je streeft naar de hoogst mogelijke waterkwaliteit, overweeg dan om een RO-systeem in jouw huis of bedrijf te installeren. Het zal niet alleen bijdragen aan jouw welzijn, maar ook aan het behoud van onze kostbare natuurlijke hulpbronnen.

Bent u ook geïnteresseerd?

Klik hier voor meer informatie!