Waterontharders van Consens-us


Met onze waterontharders bent u verzekerd van kalkvrij en zacht water.

In Nederland hebben wij het geluk dat wij mogen genieten van schoon en gezond water. Maar helaas bevat dit water in veel gebieden hoge concentraties kalk en dit lijdt tot vervelende overlast.

Zoals bijvoorbeeld:

 • Waterleidingen raken verstopt door kalkaanslag, hierdoor wordt de doorstroom verminderd.
 • De huid raakt aangetast door kalk in het water waardoor zelfs de kans op eczeem toeneemt.
 • Elementen in boilers, cv’s, geisers, maar ook in vaatwassers en wasmachines gaan eerder kapot. Door de kalkaanslag in uw apparatuur, verbruikt deze meer energie (bij 1mm aanslag al 12% rendementsverlies) om dezelfde capaciteit te kunnen leveren.
 • Hard water breekt zeep af. Hierdoor heeft u 60% meer zeep, wasmiddel, verzorgingsproducten en dergelijke nodig om hetzelfde effect te bereiken.
 • Douchekoppen en thermostaatkranen raken verstopt of gaan zelfs stuk.
 • De keuken en badkamer verkalken, waardoor u deze vaak schoon moet maken. Ondanks vaker boenen kunt u de witte kalkaanslag uiteindelijk niet voorkomen.

Gelukkig zijn deze problemen eenvoudig te verhelpen en voorkomen door het plaatsen van een waterontharder in uw huis. Hierdoor wordt het kalk uit uw water gefilterd en kunt u genieten van echt schoon water. Wij hebben divers modellen waterontharders in ons assortiment.

De voordelen van een waterontkalker:

 • Geen kalkaanslag meer
 • Lekkere koffie en thee
 • Langere levensduur van uw apparatuur
 • Heel milieuvriendelijk
 • Verrassende energiebesparing
 • Veel minder schoonmaakwerk
 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Een heerlijk zachte huid
 • Uw douche is eenvoudiger schoon te houden

U kunt bij ons kiezen uit verschillende modellen waterontharders, welke het meest geschikt is voor u is o.a. afhankelijk van uw waterverbruik (gezinssamenstelling) en de beschikbare ruimte, voor een juist advies kunt u contact opnemen met onze adviseur via email of telefoon.

U heeft bij ons de keuze uit waterontharders met een computerbesturing, deze werken dus op stroom. Het grote voordeel van deze modellen is dat deze uitgebreid in te stellen zijn naar uw wensen en specifiek uw situatie. Het energieverbruik is zeer laag, u kunt het vergelijken met een wekkerradio.

Of u kunt kiezen voor een waterontharder welke geheel stroomloos werkt. Voordeel van deze machines is natuurlijk dat deze geen stroom verbruiken maar ook de installatie is daardoor eenvoudiger omdat er geen stroomvoorziening nodig is. Doordat deze ontkalkers geheel mechanisch werken zijn deze zeer robuust maar zijn de instelmogelijkheden iets beperkter dan de modellen welke met een computerbesturing zijn uitgerust.

Onze waterontharder modellen:

Waterontharder microboss 410


Microboss 410

Ons instapmodel Microboss 410 is ook meteen het meest verkochte model waterontharder.

Door de compacte afmetingen en ruime inzetbaarheid, van eenpersoonshuishoudens tot gemiddelde gezinnen, is deze ontharder in veel situaties toe te passen.

Door de veelzijdige computerbesturing is de machine optimaal in te regelen op uw specifieke situatie.

Waterboss 700 waterontharder
Waterboss 700

De Waterboss 700 is de grote broer van de 410. Geschikt voor grotere gezinnen, restaurants, kantoren, enz.

Maar ook voor het gemiddelde gezin welke minder vaak zout wil bijvullen doordat de machine minder goed bereikbaar is dit een perfecte machine.

Door het grotere zoutreservoir in combinatie met de computer is ook deze machine op iedere situatie in te stellen.

Coneco 8

Coneco 8 is een stroomloze waterontharder. Grote voordelen hiervan zijn; geen energieverbruik, eenvoudiger plaatsen (u heeft immers geen stopcontact nodig) en doordat deze machine zonder electronica werkt is deze ook minder storingsgevoelig.

Coneco 11

Heeft u een groter gezin of bedrijfsruimte waar u een stroomloze ontharder wilt plaatsen? Dan is de Coneco 11 de ideale ontkalker voor u. Door de grotere zouttank hoeft u minder vaak zout bij te vullen en geniet u van alle voordelen van een stroomloze waterontharder